Trhané maso, horká novinka od Hamé

Fantastické burgery, sendviče, tortilly, pizza nebo jen tak k bramborové kaši. Cokoli z toho, přitom ve špičkové kvalitě si můžete připravit u vás doma. S novinkou Hamé trhané maso – se třemi příchutěmi: Originál vepřové, BBQ a Spicy, vše s 90 % masovým podílem, bez glutamátu. Pečlivě vybrané vepřové výhradně z českých chovů, marinované, pomalu pečené a po vláknech trhané. To je záruka chuti a bohaté šťávy.

Výrobek v moderním praktickém obalu EasyCup stačí jen pár minut ohřát v mikrovlnné troubě, nebo jej můžete připravit během chvíle na pánvi a hned podávat. Trhané maso se již v současnosti prodává na www.hame-eshop.cz Balení: 380 g. Obvyklá maloobchodní cena: 119,90 Kč.

 

A co dobrého si můžete z trhaného masa připravit? Například:

 

Hamburger s koriandrem a červenou cibulkou karamelizovanou na sezamovém oleji

Ingredience:

Trhané maso ORIGINAL 500 g

Strouhanka 2 lžíce

Sójová omáčka 1 lžíce

Zázvor čerstvý nastrouhaný 1 lžička

Olej sezamový 3 lžíce

Okurky Znojmia 4 ks

Hrubá sůl dle chuti

Hamburgerové žemle 4 ks

Vejce 1 ks

Hořčice dijonská 1 lžíce

Cibulka jarní 2 ks

Červená cibule 3 ks

Koriandr 1 svazek

Pepř čerstvě mletý dle chuti

Postup:

Nejdříve si připravte masovou směs, aby potom mohla chvíli odpočívat v lednici. Nebojte se pustit do práce rukama, podaří se vám tak lépe spojit všechny ingredience. Nemíchejte ale dlouho, aby nebyly hamburgery tuhé. Mleté maso vyklopte do větší mísy a přidejte vejce, zázvor a hořčici. Promíchejte a potom zapracujte také strouhanku. Masovou směs rozdělte na 4 díly a zformujte tlusté bochánky, každý zhruba 1,5 cm silný. Odložte je na talíř a dejte na chvíli proležet do ledničky. Vychlazení pomůže, aby si hamburger při pečení zachoval svůj tvar.  Zatímco maso odpočívá, připravte si cibulku. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Na pánvi rozehřejte sezamový olej a cibuli na něm opečte. Stáhněte teplotu na polovinu a klidně cibuli dopřejte 20 minut pozvolného opékání. Připravte gril a rozpalte ho na vysokou teplotu. Hamburgery rozložte na rošt a grilujte je 6–8 minut po každé straně. Obracejte je jen jednou, v momentu, kdy půjdou oddělit od roštu, aniž by se na něj lepily. Housky překrojte, položte na rošt řezem dolů a krátce nasucho opečte. Na spodní housku dejte lžíci nasekaného koriandru, na který položte upečený hamburger. Nahoru navršte opečenou cibulku a plátky okurek. Přiklopte houskou a hned podávejte.

Tip! Aby se hamburgery uvnitř dobře propekly, trochu je palcem smáčkněte ve středu, aby se udělal menší důlek. Dobrá houska se u hamburgeru nedá ošidit. Můžete si upéct domácí nebo je nakupte v dobrém pekařství. Vždycky je ale před podáváním opečte na řezu.

 

Recept na hovězí hamburger s kozím sýrem a barbecue omáčkou

Ingredience:

400 g Trhaného masa Spicy

Cibule

Česnek

Pepř

Tymián

Plátky anglické slaniny

Ledový salát

Barbecue omáčka Otma Gurmán

Kozí sýr

Houska na hamburgery

Příprava:

Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Smícháme s mletým masem a dochutíme kořením a bylinkami. Ze směsi vytvarujeme placky, které pečeme na rozpáleném grilu tak, aby maso zůstalo uprostřed měkké a šťavnaté. Společně s masem opečeme i plátky slaniny. Těsně před dokončením na maso poklademe plátky kozího sýra a necháme lehce rozpéct. Housky na hamburgery podélně rozpůlíme a z vnitřní strany necháme prohřát na grilu tak, aby lehce zezlátly. Následně vnitřní stranu housky pomažeme Barbecue omáčkou Otma Gurmán. Na housky umístíme upečené maso se sýrem, poklademe plátky slaniny, listem ledového salátu a přiklopíme druhou polovinou housky. Podáváme například s domácími hranolky.

 

 

 

Foto: archiv firmy